Miljön är ett prioriterat område för oss. Därför jobbar vi aktivt med att använda så få miljöpåverkande produkter som möjligt, samt hanterar vårt avfall på ett säkert sätt genom källsortering. Vi arbetar efter gällande lagar och förordningar för miljöer såväl inomhus som utomhus samt följer miljöledningssystemet som Målaremästarnas medlemmar följer. Vi har som mål att förorsaka minsta möjliga miljöpåverkan samt hushåller med energi inom och utanför företaget.

Färgen vi huvudsakligen använder är av märket Alcro. Alcro är en av de ledande färgtillverkarna när det gäller att ta fram färger som är bra för miljön och för oss som jobbar med produkterna. Alcro är certifierade enligt ISO 14001. Ett flertal av Alcros produkter är certifierade av Svanen, Astma- och Allergiförbundet och EU-blomman. Att Alcro samtidigt toppar olika tester i kvalité gör valet ännu enklare för oss. Vi ser gärna att våra övriga leverantörer är miljöanpassade företag.

Det är ett smart miljöval att anlita oss professionella målare då vi gör av med 30% mindre färg än en amatör.


Vi är landets enda företag som erbjuder våra kunder att genomföra måleriuppdrag utan att använda oss av motordrivna fordon*. Istället använder vi vår packvänliga danska trehjuling för att transportera färg, utrustning och oss själva.

* Gäller i Stockholms innerstad och närområden till Gamla Enskede, där vi har vår utgångspunkt samt Liljeholmskajen, Årsta, Hammarby Sjöstad och Gullmarsplan.